Overlay
  • 17 Oktober 2020 - Gorinchem
  • 25 januari 2020 - Hoornaar
  • 14 maart 2020 - Dordrecht
  • 28 Maart 2020 - Ameide
  • 16 Mei 2020 - Heukelum
  • 13 Juni 2020 - Papendrecht
  • 27 Juni 2020 - Herwijnen
  • 5 September 2020 - Noordeloos
  • 3 Oktober 2020 - Alblasserdam
Overlay
Grote Rivieren Loopcircuit logo

Nieuws

Riwal Hoogwerkers Halve Marathon door de fraaie Dordtse natuur

De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon in Dordrecht, de tweede wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit, staat dit jaar mede in het teken van Pink Ribbon. De halve marathon die wordt georganiseerd door atletiekvereniging Fortius wordt gehouden op zaterdag 14 maart.

De tweede wedstrijd in het Grote Rivieren Loopcircuit is traditioneel de langste van de negen regio-lopen die onderdeel zijn van het circuit. De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon voert de deelnemers over een prachtig parcours langs het Wantij en door de Biesbosch, richting de aankomst op de atletiekbaan van Fortius aan het Halmaheiraplein. Er zijn ook prestatielopen over 5 en 10 kilometer, jeugdlopen in meerdere leeftijdscategorieën en een bedrijvenloop. Ook is er een RaceRunning-wedstrijd waaraan kinderen met een beperking deelnemen.

De wedstrijdloop begint op 14 maart om 11.45 uur op de dijk boven de atletiekbaan van Fortius. Alle gegevens over de andere categorieën zijn te vinden op www.riwalhalvemarathon.nl en www.groterivierenloopcircuit.nl. Voorinschrijven kan tot en met 8 maart via inschrijven.nl. Anders kunnen lopers zich op de dag zelf aanmelden bij Fortius.

Hoofdsponsor Riwal Hoogwerkers, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers, verreikers en heftrucks, voert sinds vorig jaar campagne om zoveel mogelijk geld op te halen voor borstkankeronderzoek van Pink Ribbon. Pink Ribbon heeft het doel om een beter en langer leven mogelijk te maken voor de (ex) borstkankerpatiënt. Op dit moment krijgt een op de zeven vrouwen in Nederland borstkanker. In 2018 waren er ruim 17.300 diagnoses. Jaarlijks overlijden meer dan drieduizend mensen aan de gevolgen van borstkanker.

Maarten Vogelenzang, voorzitter van het organisatieteam van Fortius: ,,Een hardloopevenement biedt altijd een unieke kans om deelnemers een vrijwillige bijdrage te laten doneren aan een goed doel. Helaas maken velen van ons deze ziekte van dichtbij mee, ook binnen onze sportvereniging en bij familie en vrienden. Wij ondersteunen de Pink Ribbon-campagne van Riwal van harte.’’ De helft van het inschrijfgeld voor de bedrijvenloop wordt gedoneerd en individuele lopers kunnen bij voorinschrijving een bedrag naar keuze doneren.


Sponsoren